Repair zet ‘next steps’ in duurzaam schadeherstel

Date: December 12, 2023
Written by: Suzanne Oerlemans
Category: Alle, Evenement

Duurzaamheidsevent, whitepaper en een vervolg-event voor Verenigingen van woningeigenaren (VVE’s)… Als CED Repair zijn we hard bezig ons zelf neer te zetten als dé partner voor herstel in natura en vooral voor duurzaam schadeherstel. De tijd is er rijp voor.

Date of event :11/06/2024
Start time :10:00:00
Start time :00:00:00
test

Wij kunnen met onze expertise én ons herstelnetwerk een belangrijke rol spelen om die norm te helpen verwezenlijken.

Vorig jaar zomer ondertekenden het Verbond van Verzekeraars, het NIVRE en Schoonmakend Nederland het Manifest Duurzaam Schadeherstel. Hierin stellen de partijen dat in 2024 duurzaam schadeherstel de norm moet zijn in de sector. In december volgde een inspiratiemiddag ‘Next Steps in duurzaam schadeherstel’. CED was, als partner van de genoemde partijen, initiatiefnemer van deze middag. ‘Wij kunnen met onze expertise én ons herstelnetwerk een belangrijke rol spelen om die norm te helpen verwezenlijken’, zei Lennart de Bruijn, Teammanager Repair, bij die gelegenheid.

‘Maatschappelijke plicht’

Tijdens dit event waren alle belangrijke partijen uit de schade- en verzekeringssector vertegenwoordigd: naast het Verbond van Verzekeraars, het NIVRE, en Schoonmakend NL ook verzekeraars, volmachten en herstelbedrijven. Tijdens een interactieve sessie werden zij gevraagd naar hun opvattingen over duurzaam schadeherstel. Dat gaf een opvallende uitkomst. De laatste decennia lag de focus van de sector toch vooral op het beheersen van de schadelast en het minimaliseren van kosten. Nu zei bijna de helft van de respondenten te willen accepteren dat de kosten voor duurzaam schadeherstel hoger kunnen liggen dan bij conventionele schaderegelingen. Met andere woorden: duurzaamheid gaat voor kostenbeheersing. ‘Het is onze maatschappelijke plicht, we zouden niets anders moeten willen’, werd er onder andere in de discussie gezegd. (Bekijk hier de aftermovie).

‘Next steps’

De uitslagen van deze peiling en diepgaande achtergrondinformatie over (de mogelijkheden van) duurzaam schadeherstel heeft CED Repair gebundeld in een whitepaper. Hiermee hopen we alle partijen in de sector te inspireren tot inderdaad vervolgstappen. In mei volgt dan nog een vergelijkbaar inspiratie-event voor VVE’s. Benieuwd naar de whitepaper? Neem contact met ons op.

Related events