CED Connect:
efficiënte digitale
schadebehandeling

CED Connect is een geavanceerd digitaal platform voor schadebehandeling; compleet, vernieuwend en overal 24/7 beschikbaar. Het automatiseert de verschillende processtappen van schadebehandeling. Inclusief poliscontrole, aansprakelijkheidsbeoordeling, financiële afwikkeling, reparatie en communicatie. Dit geeft een grote uniformiteit in kwaliteit en snelheid, en leidt tot aantoonbaar meer (kosten)efficiëntie.

Voor meer efficiëntie en een hogere klanttevredenheid

CED Connect is een innovatief, integraal platform voor schadebehandeling. Het is geschikt voor grote volumes van nagenoeg alle typen particuliere en bedrijfsschades zoals van motorrijtuigenverzekeringen, inboedel- en opstalverzekeringen, AVP- en reisverzekeringen.

CED Connect is te gebruiken door schadebehandelaren van verzekeraars, volmachten, lease- en andere organisaties. Het automatiseert >70 procent van alle handelingen en het overgrote deel van de schades kan zonder tussenkomst van een schadebehandelaar worden afgehandeld. Dat is (kosten)efficiënt en geeft een grote mate van uniformiteit in kwaliteit en snelheid. Bovendien houden uw schadebehandelaren zo tijd over voor complexere schades, of voor klanten die meer persoonlijke aandacht nodig hebben.

Maatwerk en optimalisaties mogelijk

U kunt CED Connect volledig naar uw eigen behoeften en inzichten inrichten. Via Connect is een koppeling mogelijk met andere klantsystemen (zoals polis- en financiële administratie), of met externe databronnen voor bijvoorbeeld een fraudecheck. Daarnaast bieden we met MyConnect een gepersonaliseerd selfservice portal. Hier kan een verzekerde of intermediair een schade melden en het verloop ervan transparant volgen. Het schademanagement via CED Connect kunt u verder optimaliseren met geautomatiseerde koppelingen naar vervolgdiensten zoals schade-expertise, herstel in natura of fraude-onderzoek.

Voordelen van remote expertise

Efficiëntie

> 70% van de schadehandelingen wordt automatisch afgewikkeld. Zo blijft er meer tijd over voor uitzonderlijke schades of persoonlijk contact.

Klanttevredenheid
CED Connect leidt tot een hogere NPS, onder andere door het gebruiksgemak, de snelheid en transparantie van de afhandeling, en de communicatie.
Slimme koppelingen

Als SaaS-platform kan CED Connect koppelingen maken met uiteenlopende back-officesystemen of andere platformen.   

Schadelastbeperking
CED Connect bepaalt nauwkeurig en geautomatiseerd dekking, aansprakelijkheid, schadebedrag, eventuele fraude en regres. Dat draagt bij aan de schadelastbeperking.

Benieuwd naar alle voordelen van CED Connect én de extra services die we kunnen bieden, zoals datamanagement of outsourcing? Bezoek dan onze speciale website.