SOS Services behaalt PSO-certificering op trede 2

Date: June 25, 2024
Written by: Jesper van Linden
Category: Alle, Persberichten

SOS behaalt PSO certificering

v.l.n.r. op de foto: Petra Keuning (Operations Manager), Violette Hasselmeijer (Directeur SOS Alarmcentrale, Marco Vianen (Managing Director SOS International), Michel Lacroix (Business Unit Manager Zorg & Overheid), Stephanie Hiel (Operations Manager Zorg), Sanne Bouter (Operations Manager Overheid)

Bij SOS geloven we dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt.

SOS International en BPO-tak SOS Services hebben met trots de PSO-certificering behaald, direct op trede 2. Deze prestatie bevestigt de toewijding van het bedrijf aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en inclusiviteit, kernwaarden die centraal staan in haar missie om waardevolle diensten te leveren aan de zorg- en overheidssector.


Inzet voor inclusiviteit

De PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) is een landelijk erkend keurmerk dat organisaties certificeert op hun inspanningen en resultaten in sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Het behalen van de tweede trede betekent dat SOS zich niet alleen inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt, maar ook concrete resultaten heeft behaald op dit gebied.

“Bij SOS geloven we dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt,” zegt Marco Vianen, directeur van SOS. “Het behalen van de PSO-certificering op trede 2 is een erkenning van onze voortdurende inspanningen om inclusiviteit en diversiteit in onze organisatie én de samenleving te bevorderen. Het benadrukt onze missie om maatschappelijk relevante diensten te leveren.”

Dankzij de succesvolle integratie van mensen met een ontwikkelingsbehoefte binnen de organisatie, creëert SOS duurzame en hoogwaardige opleidings- en werkgelegenheidskansen voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Hierbij feliciteren wij iedereen bij SOS.” zegt Edwin van der Pol, Relatiemanager Publieke Sector van PSO Nederland.


Toekomstplannen

Met de PSO-certificering op trede 2 als fundament, blijft SOS de komende anderhalf jaar streven naar verdere groei en ontwikkeling op het gebied van sociaal ondernemen. De organisatie blijft investeren in haar medewerkers en zoekt voortdurend naar nieuwe manieren om inclusiviteit te bevorderen en maatschappelijke waarde te creëren.


Over SOS International en SOS Services

SOS International is een hulpverleningsdienst die mensen overal ter wereld bijstaat met medische en reisproblemen, bekend van de alarmcentrale. Als SOS Services richt de organisatie zich tevens op het leveren van maatschappelijk relevante diensten aan de zorg- en overheidssector. Met een sterke focus op inclusiviteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid, streeft SOS ernaar om een positieve impact te maken op zowel de arbeidsmarkt als deze branches.

Related articles