Claims Services
helpt bij het realiseren
van uw organisatiedoelen

De krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing van de beroepsbevolking leiden tot een tekort aan goed opgeleide schadebehandelaren. Met onze Claims Services kunnen we u echter wel ontzorgen – tegen aantrekkelijke tarieven, structureel of bij tijdelijke achterstanden

Maatwerk dat past bij uw ambitie

In onze Claims Operations Centers in Tunis (Tunesië) en Sophia (Bulgarije) werken meer dan 150 ervaren schadebehandelaren. Zij kunnen u het gehele schadebehandelingsproces uit handen nemen. Vanaf de eerste schademelding tot en met het sluiten van een dossier, eventueel inclusief het contact met gedupeerden. Ook deelprocessen zijn mogelijk. Zoals het aannemen van inkomende telefoontjes, het indexeren van e-mails, het aanmaken van dossiers of een opeenvolging daarvan. Met Claims Services leveren wij maatwerk die past bij de situatie en de ambities van uw organisatie.

Volledig commitment aan uw KPI’s en SLA’s

Onze schadebehandelaren zijn hoogopgeleid. Ze spreken vloeiend Engels of Nederlands en zijn vaak ook meertalig. Daarnaast zijn ze zeer klantgericht, stellen ze hoge eisen aan de kwaliteit en committeren ze zich aan scherpe KPI’s en SLA’s. Deze ontzorgende Claims Services hebben we snel voor u operationeel: van het achterhalen van het probleem tot het opzetten van de operatie. Binnen uw eigen systemen of via de platforms van CED zelf. Inclusief alle managementinformatie die u wenst. Zo helpen we u uw organisatiedoelen te realiseren.

Benieuwd hoe onze Claims Services kunnen helpen bij het realiseren van uw organisatiedoelen?